Så er vi landet!

Efter en lang flyvetur med kort stop i Doha er vi nået frem til Phnom Penh - Cambodjas hovedstad! Her har vi de sidste fire dage gjort os de første indtryk af, hvad det er for et land, vi er kommet til. Og indtryk er der nok af!


Det første, der mødte os på vej ud af lufthavnen, var varmen tæt forfulgt af den tætte benzin-os fra det enorme mylder af "motos" - Cambodjas svar på motorcykler. For en stund blev dette dog afløst af airconditionen i den taxa, som førte os til vores Guest House. Her bor vi sammen med de to andre Danmissionvolontører, Emilie og Sarah, og sammen bruger vi den første uge som turister i Phnom Penh til at suge indtryk til os (og vænne os til varmen...) inden vi deler os op. På lørdag rejser vi nemlig til den lille povinsby Preah Sdach, hvor hverdagen som engelsklærere venter - meget mere om det senere!

Visionære unge

I Phnom Penh har vi brugt tiden på at besøge samarbejdspartnere af Danmission, hvor vi har fået mulighed for at få et indblik i samfundet i Cambodja. Vi har haft et møde med både medlemmer og ansatte i Cambodian Youth Network, der arbejder med at engagere unge i at forbedre deres vilkår i forhold til menneskerettigheder, sociale forhold og uddannelse. Organisationen udgøres af over 2000 frivillige medlemmer og 12 ansatte. Vi fik lov til at snakke med andre unge, der selv var aktive i organisationen, og det gjorde indtryk at høre om deres visioner for landet. Noget der gik igen i snakken var uddannelse og oplysning, som for dem virkede som starten på en positiv udvikling i et land med store udfordringer, men forhåbentlig med et endnu større potentiale!

Brobygning

Vi har også besøgt Peace Bridge Organisation, som er en kristen organisation, der arbejder med konfliktløsning på tværs af befolkningsgrupper. De er 20 ansatte, der på forskellig vis træner folk i konflikthåndtering. Her overværede vi lektioner om forsoning i familien. Vi bed særligt mærke i deres iver for at lære og forstå, men vi fik også et indtryk af, at der er et behov for uddannelse og vejledning i Cambodja, da kursisterne gav udtryk for at have svært ved at håndtere konflikter.

Vi har altså allerede oplevet en masse, og efter de første indtryk har sat sig, og vi er ved at finde os til rette her i landet, går vi den kommende tid i møde med opløftet pande!

Selvom der blev gået seriøst til værks med undervisning,
var der også plads til god stemning blandt kursisterne!

Kommentarer

Populære opslag