Vi er kommet til Preah Sdach!


Som den lille blå prik inde i den lille røde cirkel på billedet ovenfor indikerer, så er vi rejst sydøstpå - næsten helt til den vietnamesiske grænse - til provinsbyen Preah Sdach! I lørdags hoppede vi med vores rygsæk på en tuktuk, derefter ind i en taxa og til sidst bag på en moto (en i Cambodja ekstremt populær mellemting mellem en scooter og en motorcykel), og efter godt 2 timer på de lidt spændende cambodjanske landeveje nåede vi frem til Abundant Life Church i Preah Sdach. Her skal vi bo det meste af vores tid i Cambodja.
Hovedgaden i Preah Sdach

200 meter nede ad denne vej ligger kirken. Dette billede er taget ca. 20 sekunder før, vi blev stoppet op på grund af Jakobs - for Khmer-folket - ret eksotiske 1,97!

Lige ud er jordvej, rismarker og små blikhuse. Til højre ligger Abundant Life Church.

Abundant Life Church

I søndags var vi 15-20 mennesker til gudstjeneste, og det tal stemte i vores hoveder godt overens med det umiddelbare indtryk, vi havde fået af stedet her: Meget fredeligt... og måske lige så kedeligt - 3 måneder kunne pludselig virke som lang tid. Vi er dog (heldigvis!) blevet lidt klogere, for det er langt fra hele historien om stedet her!
Kollegium, kirke og læsestue i én (næsten færdig) bygning.

Udover at være kirke for en menighed (som har sin styrke andre steder, end i antallet af kirkegængere!), så danner kirken her ramme for et kollegium for unge cambodjanere, der ellers ville have for langt i skole. Det er dette kollegium, vi bor i, og her har vi fællesskab med præsten Sao Eam, der tager sig af stedet og de unge, Sa Mean, der er søndagsskolelærer og bruger det meste af sin tid på at hjælpe til herude, og så kom der i søndag 5 søde og rare unge studerende, der har valgt at bruge deres ferie på ekstra skolegang og engelskundervisning - det sidste står vi for. Vi spiser sammen, snakker sammen (så vidt muligt på engelsk) og spiller volleyball sammen. Vi er ved at lære hinanden at kende, og det er en fornøjelse!



Der er hyggeligt her sidst på eftermiddagen!

Vi har det altså godt herude i Preah Sdach, og efterhånden som vi er mere og mere sammen med menneskerne herude, så kan vi nu helt godt affinde os med, at stedet her kommer til at udgøre vores base indtil december! Det er rart at være i gang med hverdagen, som består hovedsageligt af forberedelse og undervisning, men stadig med god plads til ting som afslapning, tøjvask (i hånden - én gang skal jo være den første!) og volleyball. 

Planen var i starten 1 times engelskundervisning om dagen. På elevernes opfordring prøver vi nu at fylde 2 timer ud!

Det var alt for nu! I derhjemme vil komme til at høre meget mere om tilværelsen herude i Preah Sdach - tak fordi, I læser med!

Kommentarer

Populære opslag